Wetenschap

“Mensen zijn erg open minded ten opzichte van nieuwe dingen
Zolang deze hetzelfde zijn als het oude.”

Eerdere resultaten van studies met beelden van het brein zoals de studie met de hersenscan zoals weergegeven op www.energypsychologyinteractive.com ondersteunen de volgende hypothesen:

Het stimuleren van specifieke elektrisch gevoelige punten op de huid, terwijl er een actieve angst provocerende beeld wordt geactiveerd, verandert de neurologische verbindingen naar de amygdala en andere hersenstructuren zodanig dat de angst-respons op dat beeld wordt verminderd.

Deze hypothese wordt ook ondersteund door drie empirische gedemonstreerde principes
(citaten kunnen gevonden worden op Energy Psychology Interactive):

-Door een negatief beeld of herinnering in gedachten te halen of te provoceren maakt dit tijdelijk responsief voor interventies die het stress activerende circuit in de amygdala en andere hersenstructuren (neurale plasticiteit, a la Joseph LeDoux).

-Een studie van Harvard Medical School toont aan dat door het stimuleren van specifieke acupunten er signalen verzonden kunnen worden die gebieden in de hersenen deactiveren welke betrokken zijn bij angst en pijn ervaringen.

-Hersengolfpatronen die een teken zijn van gegeneraliseerde angst en andere mentale storingen zijn waargenomen, en zoals blijkt wekt tenminste een studie de suggestie dat het stimuleren van acupunten, terwijl er angst bevorderende beelden worden getoond, het stimuleren van de acupunten deze hersengolfpatronen verandert.
Deze principes werken samen zodat het stimuleren van bepaalde elektrisch gevoelige punten terwijl er angst bevorderende beelden worden getoond, er signalen gezonden worden die de aangedane hersengolven normaliseren, zoals wordt aangetoond in de hersenscans (zie: www.energypsychologyinteractive.com)

Bij praktisch empirisch onderzoek blijkt dat bij het gebruik van de ” Heartmath emWave PSR”, angstmomenten duidelijk zichbaar kunnen worden gemaakten en dat bij het toepassen van de EFT tapping techniek tijdens onrust-triggers sneller en langduriger een verbeterde hartcoherentie kan worden bewerkstelligd. Tevens is zichtbaar te maken dat die onrustmomenten na behandelingen met EFT niet meer te triggeren zijn.

Voor verdere wetenschappelijke informatie over EFT zie: eftuniverse

 

Gedachten zijn krachten en hebben zo hun invloed tot diep in onze fysiologie. Bruce Lipton, een vooraanstaand celbioloog, heeft hier een belangrijke ontdekking in gedaan. De individuele perceptie die wij van de wereld hebben en onze lichamelijke reacties daarop hebben ook een belangrijke invloed op de werking van ons DNA. . Het boek dat hij hierover heeft geschreven is in Nederland op de markt onder de titel “De Biologie van de Overtuiging”. Voor verdere in formatie hierover adviseer ik u het bekijken van het volgende