Wat is EFT

De Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. (zie: www.energypsychologyinteractive.com)

Wie kunnen EFT gebruiken?
EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, kinderen, door professionele hulpverleners maar is ook goed toe te passen voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.

Verstoring van de energie Tappen Je bent weer vrij
1-trauma 2-tap 3-relief
Trauma’s zoals schrik, angst kunnen verstoringen in het energiesysteem
van het lichaam veroorzaken. Je voelt in je lichaam een groot aantal
ongewenste sensaties. Zoals b.v . een harde buik, een’knoop’ in de maag of een druk op de borst.
Door eenvoudig te tappen op een aantal specifieke punten op het lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie, begint de energie weer vrij te stromen en de vervelende en ongewenste gevoelens en sensaties
worden weer verdreven
Nu de energie weer vrij door je lichaam stroomt ben je weer tot alles in staat. Je voelt je lichamelijk en geestelijk weer goed en vrij om te doen wat je wilt. Zoniet, dan tap je
op de volgende belemmering/blok-
kade, tot je vrij bent.
Illustrations from Change Your Mind! with EFT by Angela Treat Lyon, EFT C-C

Dit is een fascinerende video met Bruce Lipton. Hij vertelt in deze video hoe gedachten je ziek of ongelukkig kunnen maken als je niet de goede controle en inzichten hebt over hoe de kracht van de gedachten werkt.
Bruce Lipton is een celbioloog die zich lang heeft beziggehouden met het gegeven hoe gedachten ons leven in al zijn facetten beinvloeden. Zijn wetenschappelijke bevindingen zijn een openbaring maar ook tegelijk ook ‘schokkend’ en hebben enorme concequenties op allerlei gebieden. De medische wereld stond hier niet echt voor open.

Een aantal onderwerpen welke hij in deze video bespreekt zijn:

– Waarom positief denken alleen niet voldoende is om veranderingen in je leven te kunnen bewerkstelligen.

– Hoe de onbewuste programmering, welke we in onze eerste vroege kinderjaren hebben ondergaan, ons leven tot op de dag van vandaag nog beinvloed. En hoe je vrij kan komen van die ingebakken programmeringsonderdelen (overtuigingen, angsten en beperkende gedachten) waar je last van hebt en waardoor je ontwikkeling en groei geremd wordt.

– Hoe ons onderbewustzijn feitelijk 95 % van de dag aan het stuur zit en ons gedrag en beslissingen beinvloed, terwijl wij in de veronderstelling leven dat we hoofdzakelijk met ons rationele bewustzijn onze weg in het leven bepalen.

– Kortom een video die je gezien moet hebben en die je de ogen zal openen voor een andere werkelijkheid.